Şebnem Ferah'ın Röportajları

Salı, Ekim 31, 2006

Aşk Ruhsal Bozukluktur

Röportaj: Aşk Ruhsal Bozukluktur

Kaynak: Perdeler.Cjb.Net

Kiminle: Sabah

Tarih: 1997


Sebnem Ferah, cok sevdigi ask duygusunu "Gecici ve eglenceli ruh bozuklugu" olarak nitelendiriyor.

Sarkilarinda isyan, aci, umutsuzluk, cosku var ama bunlar ona yetmiyor. Cunku Turkiye'de Rock muzigin en on plana cikan isimlerinden Sebnem Ferah, bu turun artik "underground" olmaktan tamamen ciktigini iddia ediyor.

Peki bu sahnelerin yaramaz kizi aradigi cizgiyi ne zaman yakalayacak?

"Hic umutsuzluga kapilmam. Sonuna kadar mucadele ederim. Baskalari beni cok basarili buluyor olabilir ama benim icin alinacak daha cok yol var. Aradigim cizgiyi yakalayinca kendimi zirvede hissedecegim." diyor Sebnem.

"Vazgectim Dunyadan" sarkisina cektigi kliple muzik dunyasina firtina gibi giren ve ardindan "Yagmurlar"'la romantizm ruzgarlari estiren Sebnem Ferah icin ilk basamak aralarinda Ozlem Tekin'in de bulundugu kadin rockerlar'dan olusan Volvox'u kurmak olmus.



HAKSIZLIK ETMEYIN


Grubun dagilmasindan hemen sonra Ozlem Tekin'in bir album cikartip adini duyurmasi ve hemen ardindan Sebnem'in solo calismasiyla kamuoyu onune cikmasi, muzik yolculugunun daha cok basindaki bu genc kizlari cok yipratan bir tartismanin da baslangici oldu.

Bazi cevreler Sebnem'i eski arkadasini taklit etmekle sucladilar. Ancak bu taklitcilik degil, ayni ekolden geliyor olmanin dogal benzerligiydi.

Sebnem bu suclamalardan son derece rahatsiz oldugunu vurgularken "Taklitcilikle suclamadan once tum sozlerini benim yazdigim albumdeki parcalari tek tek dinlemeleri gerek. Elestirsinler ancak haksizlik yapmasinlar." diyor.

Iki yil Ortadogu Teknik Universitesi'nde Ekonomi egitimi aldiktan sonra, Istanbul Universitesi Ingiliz Dili ve Edebiyati bolumune gecen Sebnem, Volvox'un tum grup uyeleri icin bir okul oldugunu, grup dagildiktan sonra herkesin kendine gore bir cikis yaptigini soyluyor.



"KAVGACIYIM"


Hemen hemen yazdigi tum sozlerde umutsuzluk, terkedilmislik ve intihar temalarini isleyen sanatci, "Gercekten bu hisler icinde misin?" diye sordugumuzda "Kolay kolay hayattan vazgececek bir yapida degilim. Herkes zaman zaman cok uzulup o noktalara geliyordur ama ben yasami seviyorum. Daha yapacak bir suru isim var bu dunyada..." diyor. Aski, gecici ve eglenceli bir ruh bozuklugu olarak tanimlayan Sebnem, "Seni cileden cikaracak bir sey var mi?" sorumuza da "Sadece iki sey... Yalan ve cifte standart..." yanitini veriyor.

Sebnem, "Grupta birbirinizle iliskileriniz nasildi? Aranizda hic cekememezlik oluyor muydu?" seklindeki sorumuzu ise soyle yanitliyor:

"Grup olmak siki bir dostlugu, birbirini dogru algilayabilmeyi ve en onemlisi saygiyi gerektiriyor. Volvox'ta hepimiz esit haklara sahiptik. Dogal olarak her insan gibi biz de zaman zaman tartisiyorduk ama bu tartismalar asla yipratici olmuyordu. Basarimizi buna borcluyuz diyebilirim. Dagilmamiz kesinlikle bir saygisizlik yuzunden degildi. Hala firsat buldukca gorusuyoruz."

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home